30.11
2020

Eesti Post nodibina fintech biznesa uzņēmumu Finbite OÜ

AS Eesti Post vienīgā akcionāra ārkārtas pilnsapulcē tika apstiprināti stratēģiskās attīstības plāni nākamajiem pieciem gadiem. Viens no sapulcē pieņemtajiem lēmumiem bija uzņēmuma informācijas biznesa (e-rēķinu) nodalīšana, izveidojot meitasuzņēmumu Finbite OÜ, kas no 2021. gada 1. janvāra turpinās piedāvāt pakalpojumus infoloģistikas biznesa jomā. Sākot ar jauno gadu, elektronisko rēķinu platforma, kas līdz šim bija zināma kā Omniva rēķinu centrs, darbosies jau zem Finbite zīmola. Finbite atdalīšanas procesu nodrošina uzņēmuma juridiskais partneris KPMG Law.

Par Finbite OÜ valdes locekli iecelts bijušais Eesti Post valdes loceklis Ahto Pērls (Ahto Pärl). "Esmu pārliecināts, ka infoloģistikas bizness kā atsevišķs uzņēmums spēs ievērojami efektīvāk apkalpot klientus un, to darot, piedāvāt viņiem lielāku pievienoto vērtību," viņš paskaidroja.

Eesti Post uzraudzības padomes priekšsēdētājs Stens Soosaārs (Sten Soosaar) piebilda, ka, “ņemot vērā Eesti Post plānus koncentrēties uz kvalitatīvu pasta pakalpojumu attīstību, lēmums par Finbite nodalīšanu no uzņēmuma galvenās darbības jomas tika pieņemts, lai e-rēķinu bizness turpmāk saņemtu visu tam nepieciešamo uzmanību.”
Jaunizveidotais uzņēmums nodrošinās uzlabotu e-rēķinu un infoloģistikas tiešsaites platformu www.finbite.eu, kas ir pieejama piecās valodās. Pērls piebilst, ka “Finbite mērķis ir augt gan Baltijas, gan pasaules mērogā un ka uzņēmumam ir ļoti labas iespējas to sasniegt.”

Īstermiņā pašreizējiem Omniva rēķinu centra klientiem nekas nemainīsies - visi līgumi tiks nodoti Finbite un sadarbības nosacījumi paliks nemainīgi. "Tālāk nākotnē mēs plānojam ieguldīt produktu izstrādē, kas radīs daudz jaunu tehnisko risinājumu un papildu ērtības klientiem," paskaidroja Pērls.

AS Eesti Post, kas darbojas ar preču zīmi Omniva, ir Igaunijas valsts uzņēmums, kuru pārvalda Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrija. Tas nodrošina pasta, paku, informācijas un starptautiskā biznesa pakalpojumus. Papildus mātes uzņēmumam AS Eesti Post grupā ietilpst arī Lietuvas meitasuzņēmums UAB Omniva LT, Latvijas meitasuzņēmums SIA Omniva un ar Eesti Post saistītais uzņēmums OÜ Post11. Sākot ar 2021. gada janvāri fintech pakalpojumus sniegs Eesti Post jaunais meitasuzņēmums Finbite OÜ.
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424