01.03
2018

Omniva apgrozījums pērn sasniedzis gandrīz simt miljonus eiro

2017. gadā Omniva grupa piedzīvojusi strauju izaugsmi Baltijas reģiona tirgū, sasniedzot 99,8 miljonu eiro ieņēmumus, kas ir par 4% vairāk nekā pērn. Visstraujākā izaugsme bijusi pakomātu sūtījumu un kurjeru piegāžu pakalpojumiem.
 
Uzņēmums Lietuvā spējis palielināt pakomātu sūtījumu pārdošanas ieņēmums 93% apmērā. Latvijā šī pakalpojuma ieņēmumi auguši par 59%, bet Igaunijā - par 26%, kopumā nodrošinot pakomātu sūtījumu pārdošanas ieņēmumu pieaugumu Baltijas reģionā par 42%. Savukārt pārdošanas ieņēmumi no kurjeru pakalpojumiem Baltijas reģionā auguši par 5%.
 
“Straujā pakomātu un kurjeru pakalpojumu izaugsme Baltijas valstīs galvenokārt skaidrojama ar veiksmīgo e-komercijas attīstību. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, cilvēki aizvien biežāk izvēlas iepirkties, neizejot no mājām. Pircēji sev ērtā laikā nesteidzīgi var aplūkot plašo piedāvājumu klāstu, salīdzinot cenas, veikt visizdevīgāko pirkumu,” analizē Beāte Krauze, Omniva vadītāja Latvijā, piebilstot, ka piegādāto sūtījumu skaits klientiem Baltijā 2017. gadā audzis par 45%.

Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze
Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze


Omniva Latvija 2017. gadā turpinājusi piedzīvot spēcīgu izaugsmi – gan pakomātu, gan kurjeru piegāžu apjomu palielinot par 50% salīdzinājumā ar 2016. gadu. Lai uzturētu sūtījumu apjoma pieaugumu, pērn pakomātu tīkls Latvijā ticis papildināts ar 30 jauniem pakomātiem.
 
“Latvijā šobrīd uzstādīti jau 106 pakomāti, kas pieejami gan lielajās Latvijas pilsētās, gan ārpus tām. Taču klientu pieprasījums nemitīgi aug. Regulāri saņemam lūgumus par jaunu pakomātu uzstādīšanu, kas norāda uz pozitīvu tendenci – klienti novērtē Omniva sniegtās priekšrocības, mūsu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pakomātu pieejamību 24 stundas diennaktī, tādēļ cilvēki vēlas tos pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai,” skaidro Beāte Krauze. “Tomēr pieprasījums ir daudzkārt lielāks, kas liek mums meklēt aizvien jaunus risinājumus un nemitīgi domāt arī par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu. Tādēļ 2018. gadā jau esam uzsākuši darbu pie jaunas pakomātu programmatūras izveides. Tā palīdzēs padarīt procedūru vēl vienkāršāku. Papildus plānojam arī 30 jaunu pakomātu izvietošanu visā Latvijā, stiprinot savas pozīcijas Latvijas tirgū.”

Omniva pakomāti
Arī Omniva grupas piedāvātais informācijas loģistikas biznesa pakalpojums, kas ietver ienākošo un izejošo rēķinu pieņemšanu gan elektroniski, gan papīra formā, rēķinu administrēšanu un elektronisku izrakstīšanu, piedzīvojis izaugsmi. 2017. gadā tā pārdošanas ieņēmumi Baltijas valstīs pieauguši par 26%, sasniedzot 1,8 miljonus eiro.
 
Savukārt grupas ieguldījumi 2017. gadā sasniedza 3,67 miljonus eiro. Lielākā daļa ieguldījumu veikti transporta, pakomātu, aprīkojuma un programmatūras nodrošināšanā.
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424