23.08
2016

Pakomāti savieno visu Baltiju!

Ir pagājuši 27 gadi kopš dienas, kad mierīgā politiskā demonstrācijā rokās sadevās apmēram divi miljoni iedzīvotāji no visām Baltijas valstīm, kopīgi veidojot cilvēku ķēdi kura stiepās no Tallinas cauri Rīgai uz Viļņu. Omniva valdes loceklis Jona Saluvērs (Joona Saluveer) atspoguļo cik nozīmīgs Baltijas ceļš ir arī mūsdienās.
 
Jona sacīja, salīdzinājumā ar 1989.gadu mūsdienās cilvēku saikne ar apkārtējo pasauli ir daudz ciešāka. “Cilvēki var veidot videokonferences sazinoties ar jebkuru cilvēku pasaulē, no jebkuras vietas pasaulē, tāpat mūsdienu cilvēks var uzzināt aktuālākos jaunumus, noskatīties jaunākos mūzikas video klipus un vienā acu mirklī iegādāties apmaksāt pakalpojumus vai iegādāt preces no cita kontinenta, pāris klikšķi un iegādātā prece jau būs ceļā pie jums.” komentē Saluvērs.
 
Uzņēmums Omniva arī turpina nodrošināt ciešas saites starp Baltijas valstīm. Kā piemērs varētu būt piedāvātais pakomātu serviss, kurš savieno visas trīs valstis un nodrošina ērtākās piegādes Baltijā. Paralēli tam, uzņēmums cieši saliedē arī Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotājus, sava uzņēmuma darbiniekus. “Neskatoties uz to, ka uzņēmuma galvenā mītne atrodās Tallinnā, gan Rīgas, gan Viļņas birojiem ir liela nozīme ikdienas darbos, biznesa stratēģijas plānošanā un kopīgu mērķu sasniegšanā. Nav nozīmes, vai tie ir stratēģiskie uzņēmuma mērķi, kopīgi uzņēmuma pasākumi, Omniva darbinieki vienmēr ir cieši saliedēti, turpinot veidot šo Baltijas ķēdi sēcīgu un vienotu arī mūsdienās” teic Joona.
 
Ja atminamies galvenos Baltijas ceļa pilsētu punktus 27 gadus atpakaļ, tad mūsdienās katrā no šiem punktiem varam pamanīt arī Omniva pakomātus, Tallinn, Rapla, Türi, Viljandi, Karksi-Nuia Igaunijā; Valmiera, Cēsis, Sigulda, Rīga, Ķekava, Bauska Latvijā un Paslavys, Panevėžys, Ukmergė, Vilnius Lietuvā. “Kopā tas veido lielāko pakomātu tīklu Baltijā un šis tīkls turpinās izpelsties plašāk gadu no gada,” sola Saluvērs. “Ja mēs savietotu visus mūsu 28694 pakomātu skapīšus sānu pie sāna, tad kopā tie veidotu 13.2 km, kas protams nav nekas daudz salīdzinājumā ar cilvēku veidotajiem 675.5km, tomēr tas jebkurā gadījumā liktos iespaidīgi, ja skatāmies uz ķēdi veidotu no pakomātiem.” Saka Saluvērs.
 
AS Eesti Post ir starptautisks uzņēmums, kurš piedāvā loģistikas un info-loģistikas pakalpojumu. Grupa sastāv no AS Eesti Post, kurš ir mates uzņēmums, tālāk tas sazarojās tādos meitas uzņēmumos kā AS Maksekeskus, Lietuvas Omniva UAB, Latvijas Omniva SIA, kā arī filiāle Post11. Mātes uzņēmuma galvenis uzdevums ir pārraudzīt pasta pakalpojumu, loģistikas un info-loģistikas nozari Igaunija, ka arī meitas uzņēmumu sniegtos pakalpojumus Latvijā un Lietuvā, pakomātu pakalpojums un kurjeru piegādes. Uzņēmums Omniva kopā nodarbina vairāk kā 2400 darbinieku visa Baltijā.

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424