04.09
2018

Pircēji no e-veikaliem sagaida aizvien ērtākus pakalpojumus

Pircēji Skandināvijā, Lielbritānijā un Vācijā vairs nespētu iedomāties situāciju, ka iegādātās preces nevarētu atgriezt vai apmainīt. Pircēji vēlas garantiju un drošību, līdz ar to izvēlas iepirkties e-veikalos, kur atgriezt sūtījumu tirgotājam ir ne tikai vienkārši, bet arī ērti. Eiropā ir plaši izplatīta tendence, ka pircējs iegādājās dažāda izmēra apģērbus un aksesuārus, lai tos mājās pielaikotu un paturētu sev vēlamos, bet pārējo atgrieztu tirgotājam atpakaļ. Iespējams, tirgotājam šis atgriešanas process ir papildus pienākums, taču, piedāvājot saviem pircējiem ērtu atgriešanas iespēju, e-veikalam ir potenciāls piesaistīt daudz lielāku pircēju skaitu, kas turklāt pēc veiksmīgas pieredzes kļūst lojāls.
Omniva pakomātu piegāde
Aptaujas dati liecina, ka Latvijā 27% pircēju, kuri ir veikuši pirkumu interneta veikalos pēdējā pusgada laikā, ir bijis nepaciešams atgriezt savu pirkumu tirgotājam. Visbiežākie atgriešanas iemesli ir saistīti ar to, ka neapmierina saņemtās preces kvalitāte, prece ir brāķēta vai arī neatbilst gaidītajam, piemēram, neatbilstošs izmērs.

Sekojot līdzi tirgus tendencēm, Omniva attīsta arī sūtījumu atgriešanas pakalpojumu. Šobrīd lielākoties tiek nodrošināta iespēja 14 dienu laikā pēc preces saņemšanas Omniva pakomātā to atgriezt tirgotājam, izmantojot jebkuru no 116 Omniva pakomātiem visā Latvijā. Papildus tam, praktizējam pakalpojumu pielāgot arī biznesa klientu individuālajām vēlmēm, paredzot citus – garākus – atgriešanas termiņus.

Tāpat esam vienkāršojuši arī pašu atgriešanas procesa pakalpojumu, piedāvājot nosūtīt atgriešanas kodu caur Omniva sistēmu tiešu uz pircēja telefona numuru vai e-pastu bez nepieciešamības ievadīt papildu datus. Tādējādi atgriešanas process gala patērētājam ir pavisam vienkāršs, jo saņemto atgriešanas kodu var ievadīt jebkurā pakomātā, tas izdrukās adrešu karti, ar kuru preci varēs atgriezts tirgotājam. Piemēram, pasaulē plaši pazīstamais apģērbu zīmols ASOS jau šobrīd Latvijā veiksmīgi nodrošina ērtu sūtījumu atgriešanu tieši caur Omniva pakomātiem.
Atgriezt sūtījumu ar pakomātu
Tomēr preču atgriešana nav nepieciešama tikai tikko iegādātiem produktiem. Ir arī preces, kas jānosūta garantijas servisiem vai arī jānodrošina to maiņa, lai pircējs varētu bojātās preces vietā saņemt jaunu. Tāpat ir tirgotāji, kas piedāvājumā iekļauj pakalpojumu - iespēju nomainīt vecās versijas produktu pret jaunās versijas modeli. Arī šādu pakalpojumu piedāvājumam Omniva ir izdevīgs partneris, jo ātri un ērti ļauj sasniegt gala patērētājus reģionos un mazpilsētās.

Omniva sadarbības partneris ir arī SIA Lattelecom, kam tiek nodrošināts bojāto iekārtu apmaiņas pakalpojums, izmantojot Omniva pakomātus. SIA Lattelecom PPUD Darbības efektivitātes nodaļas vadītājs Normunds Melnieks skaidro: “Iepriekš Lattelecom klienti bojātās ierīces nesa uz Lattelecom veikaliem. Šobrīd Lattelecom klientiem sadarbībā ar Omniva pakomātiem ir palielināts bojāto iekārtu nomaiņas vietu skaits, klienti, saņemot savu jauno iekārtu, savu veco iekārtu var uzreiz atgriezt Lattelecom ar pakomāta palīdzību.”
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424