04.07
2022

Omniva investēs 40 miljonus eiro Baltijā modernākā šķirošanas termināļa būvniecībā Kauņā

“Ņemot vērā e-komercijas un ar to saistītās sūtījumu loģistikas nozares nākotnes perspektīvas, uzskatām šo ieguldījumu par ļoti savlaicīgu. Pirmkārt, jaunā šķirošanas līnija palīdzēs optimizēt biznesa procesus, tādējādi vēl vairāk uzlabojot mūsu sniegto pakalpojumu kvalitāti un paplašinot to pieejamību. Otrkārt, jaunais terminālis stiprinās Omniva grupas kā prioritārā loģistikas partnera pozīcijas visā Baltijā, kā arī uzlabos darba apstākļus darbiniekiem un būs paraugs ilgtspējīgai dabas resursu izmantošanai,” uzsver Omniva valdes priekšsēdētājs Marts Mägi.

Jaunais paku šķirošanas terminālis un uzņēmuma biroja telpas atradīsies Kauņas Brīvajā ekonomiskajā zonā un tā platība sasniegs 21 tūkstoti kvadrātmetru – teritorija, kas ir līdzvērtīga trim futbola stadioniem.

No kopējām investīcijām aptuveni 10 miljoni eiro tiks ieguldīti Equinox Europa paku šķirošanas līnijā, kas no tirgū pieejamajām būs mūsdienīgākā un spēs automātiski vairāk nekā 700 virzienos sašķirot līdz pat 360 tūkstošiem sūtījumu dienā (aptuveni 15 tūkstoši sūtījumu stundā). Plānots, ka jaunā šķirošanas līnija apkalpos arī starptautiskos Omniva sūtījumus, kas Baltijas valstis sasniedz no Rietumeiropas, Ķīnas un citām valstīm. Tāpat tehnoloģiski progresīvais paku šķirošanas terminālis ļaus maksimāli izvairīties no cilvēciskā faktora kļūdām, un sūtījumi tiks piegādāti ātrāk.

“Šodien Baltijā mēs esam līderis pakomātu sūtījumu skaita ziņā un atrodamies mīlētāko zīmolu trijniekā. Lai gan ekonomika šobrīd piedzīvo zināmas turbulences, esam pārliecināti, ka investīcijas ir savlaicīgas, saprātīgas un vērstas uz ilgtermiņa plāniem un saistībām ar visām ieinteresētajām pusēm: klientiem, darbiniekiem, partneriem un sabiedrību, lai Omniva būtu pēc iespējas tuvāk saviem klientiem,” norāda Marts Mägi.

2021.gadā Omniva pakomātos visā Baltijā piegādājusi 24 miljonus sūtījumu. Kopumā Omniva grupai šobrīd ir 937 pakomāti Igaunijā (287), Latvijā (300) un Lietuvā (350) un to skaits nepārtraukti pieaug.
Jaunā termināļa ar automatizētās šķirošanas līnijas būvniecību paredzēts pabeigt 2024. gada pirmajā ceturksnī. 

Papildu informācija:
Ruta Pole
SIA Omniva mārketinga vadītāja
Mob. t. +371 24949944
E-pasts: [email protected]
www.omniva.lv, facebook.com/omniva.lv
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424