27.08
2021

Omniva un Neste vienojas par sadarbību ilgtspējīga autoparka jomā

Starp uzņēmumiem panāktā vienošanās šobrīd paredz, ka atjaunojamo dīzeļdegvielu izmantos Rīgā un Pierīgā piegādes veicošie transportlīdzekļi, tādējādi arī sekmējot gaisa kvalitātes uzlabošanos galvaspilsētā un tās apkārtnē.
 
“Viens no Omniva darbības virzieniem ir kurjeru un pakomātu piegādes – pandēmijas laikā pieprasījums pēc šī pakalpojuma ir daudzkāršojies. Tas, protams, arī nozīmē autoparka skaitlisko un tā izmantošanas intensitātes pieaugumu. Apzinoties, ka tas nenovēršami atstāj būtisku ietekmi uz apkārtējās vides kvalitāti, arvien vairāk domājam par ilgtspējīgu un videi draudzīgu risinājumu ieviešanu visā mūsu pakalpojumu sniegšanas dzīves ciklā. Tā kā šobrīd elektroauto segmentā nav piegāžu specifikai atbilstošu risinājumu, atjaunojamās dīzeļdegvielas izmantošana ir labākā iespējamā alternatīva, kā virzīties uz klimata neitralitātes mērķu sasniegšanu,”  norāda Omniva vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.


 
Savukārt Neste Latvija valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis pauž gandarījumu, ka arvien vairāk Latvijā strādājošo uzņēmumu, it īpaši transporta un loģistikas jomā, apzinās savu atbildību sabiedrības, vides un nākamo paaudžu priekšā un meklē risinājumus, kā mazināt savas darbības negatīvo ietekmi.
 
“Gan Latvijā, gan citur pasaulē klimata pārmaiņas ir reālas un tās skar ikvienu no mums. Tieši tādēļ augsti novērtējam ikvienu uzņēmumu, kurš sper atbildīgus soļus un pārvērš tos reālā rīcībā – ceram, ka Omniva iniciatīvai sekos arī citi uzņēmumi. Esmu pārliecināts, ka videi draudzīgas dīzeļdegvielas izmantošana ir viens no tūlītējiem risinājumiem ilgstošai problēmai un veids, kā kopīgi pāriet uz reāli funkcionējošu aprites ekonomiku,” uzsver Armands Beiziķis.


 
Turpmāk daļā no Omniva autoparka tiks izmantota Neste MY atjaunojamā dīzeļdegviela, kas nav ražota no  naftas, bet gan no atjaunojamiem resursiem – pārtikas, zivjrūpniecības un to pārstrādes pārpalikumiem. Neskatoties uz to, degvielas ķīmiskā formula ir identiska fosilajai dīzeļdegvielai un tādēļ tā ir piemērota visiem dīzeļdzinējiem. 
 
Atjaunojamā dīzeļdegviela patlaban ir pieejama divās Neste degvielas uzpildes stacijās Rīgā: Skanstes ielā 7 un Kārļa Ulmaņa gatvē 84.

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424