02.05
2024

Vairāk nekā 80% Baltijas valstu iedzīvotāju ir saņēmuši sūtījumus pakomātā

Nesen veikta Omniva aptauja liecina, ka sūtījumu saņemšana Baltijas valstīs kļūst aizvien izplatītāka. Pēdējā gada laikā 84% Latvijas, 82% Igaunijas un 87% Lietuvas iedzīvotāju ir saņēmuši sūtījumu pakomātos. Savukārt sūtījumus nosūtījuši ir 40% respondentu Igaunijā, 31% Latvijā un 38% Lietuvā.

Gusts Muzikants, Omniva Grupas valdes loceklis un komercdirektors, norāda, ka pētījuma rezultāti atbilst tendencēm, kas liecina, ka cilvēki Baltijas valstīs kurjeru vietā aizvien biežāk izvēlas pakomātus: “Ar kurjeru tikai 40% gadījumu sūtījumi tiek piegādāti saņēmējam ar pirmo reizi. Tas liecina, ka kurjera piegādes piedāvātais laiks vai vieta nav bijusi piemērota 60% gadījumu. Savukārt sūtījuma saņemšana pakomātā sniedz klientam lielāku brīvību izlemt, kad to saņemt. Galu galā, mēs visi esam pieredzējuši, ka kurjers piezvana nepiemērotā mirklī un to, ka kurjera sagaidīšana konkrētajā dienā mēdz kļūt teju par papildus pienākumu.”

Tāpat aptaujas dati liecina ka Baltijas valstu iedzīvotāji sūtījumu saņemšana, izmantojot pakomātus uzskata par ērtāku piegādes veidu nekā piegādi ar kurjeru. Proti 65% respondentu Igaunijā apstiprināja, ka Omniva pakomāti atrodas tuvu viņu dzīvesvietai un ikdienas maršrutiem, un 62% respondentu norādīja, ka var saņemt sūtījumus sev ērtā laikā. Vienlaikus tikai 18% respondentu Igaunijā norādīja, ka kurjera piegāde viņiem bijusi ērtā laikā. Līdzīga tendence vērojama arī Igaunijā un Lietuvā.

G.Muzikants uzskata, ka arī igauņu, latviešu un lietuviešu intravertumam varētu būt liela nozīme šādai izvēlei, jo citviet Eiropā piegādes ar kurjera starpniecību ir populārākas: “Šķiet, ka šeit cilvēki bieži vien dod priekšroku iespējai komunicēt mazāk, un, tā kā visas Baltijas valstīs pakomātu pārklājums ir blīvs, tiem tiek dota priekšroka. Esam arī gandarīti, ka Omniva nosaukums Latvijā ir kļuvis par vispārpieņemtu apzīmējumu pakomātu sūtījumiem, un cilvēki bieži saka: “Aizsūtīšu ar Omnivu”, ar to domājot nosūtīšanu ar pakomātu.”

Aptauju pēc Omniva pasūtījuma šā pirmajā ceturksnī Igaunijā, Latvijā un Lietuvā veica mediju uzņēmums Havas. Katrā no šīm valstīm tika aptaujāts 1000 cilvēku vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424