08.04
2024

Vienpadsmit darbības gadu laikā Omniva Latvijā piegādājusi 36 miljonus sūtījumu

Kopš Omniva darbības Latvijā uzsākšanas pagājuši vienpadsmit gadu – pirmais pakomāts tika atklāts 2013. gada pavasarī. Vienpadsmit darbības gadu laikā uzņēmums klientiem Latvijā piegādājis vairāk nekā 36 miljonus sūtījumu un regulāro sūtījumu saņēmēju skaits šobrīd pārsniedz 500 000 mājsaimniecību.
 
Šo gadu laikā ievērojami transformējusies e-komercijas nozare ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šobrīd aptuveni 20% no mazumtirdzniecības apjoma globāli notiek virtuālajā vidē.
 
“Šo vienpadsmit gadu laikā esam piedzīvojuši ievērojamas pārmaiņas patērētāju un arī uzņēmēju paradumos. Ja 2013. gadā mums Latvijā bija 50 biznesa klientu (e-veikalu), tad šobrīd to skaits pārsniedz sešus tūkstošus. Savukārt pakomātu skaits šajā laikā ir pieaudzis par 1200%!” norāda Omniva Grupas komercdirektors Latvijā Gusts Muzikants.
 
Uzņēmuma apkopotā statistika arī apliecina, ka piegādes uz pakomātiem šobrīd ir iecienītākais sūtījumu saņemšanas veids, kuru izmanto vairāk nekā vairāk nekā 60% Latvijā esošo mājsaimniecību. Bez tam šim īpatsvaram ir tendence pieaugt katru gadu.
 
G.Muzikants uzsver, ka šo gadu laikā ievērojami transformējusies arī Omniva. Sākotnēji Latvijā strādāja 15 cilvēki, bet šobrīd viņu skaits sasniedz gandrīz 300. Viņš arī norāda, ka uzņēmums pie sasniegtā neplāno apstāties un turpina mērķtiecīgi strādāt, lai būtu konkurētspējīgas arī globālā mērogā.
 
“Šobrīd veicam mērķtiecīgas un daudzmiljonu investīcijas gan turpinot attīstīt savu esošo infrastruktūru, gan izstrādājot jaunus pakalpojumus un servisus kā vietējā (t.i. Baltijas), tā arī starptautiskā mērogā. Savu digitālo kanālu attīstībā vien divu gadu laikā investēsim aptuveni 3 miljonus EUR, bet vismaz divtik savā infrastruktūra. Redzam izaugsmes iespējas ne tikai esošajos tirgos, bet arī aptverot jaunas uzņēmējdarbības “teritorijas”,” turpina G.Muzikants.
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424