10.11
2022

Omniva uzstādījusi jau 1000 pakomātu visā Baltijā

Piegādes loģistikas uzņēmums Omniva vakar, 9. novembrī, Viļņā svinīgi atklāja uzņēmuma 1000. pakomātu Baltijas valstīs. Uzstādītais pakomāts ir daļa no uzņēmuma šāgada infrastruktūras paplašināšanas kārtas, kuras ietvaros, investējot 7,5 miljonus eiro, visā Baltijā tiks uzstādīti un paplašināti 270 pakomāti. Omniva kopējais pakomātu skaits Latvijā 2022. gada beigās sasniegs 360 vienības.
 
Pirmais uzņēmuma pakomāts tika uzstādīts Igaunijā 2010. gadā. Omniva Grupas valdes priekšsēdētājs Marts Megi (Mart Mägi) uzsver, ka šis ir būtisks punkts uzņēmuma Baltijas tīkla attīstībā.
 
“Kopš pirmā pakomāta uzstādīšanas šie 12 darbības gadi visās Baltijas valstīs pagājuši izaicinājumu un intensīvas attīstības zīmē. Simboliski, ka Igaunijā tika uzstādīts mūsu pirmais pakomāts, 500. – Latvijā, bet 1000. nupat atklājām Lietuvā. Tas apliecina, ka mēs augam un paplašināmies visos trīs tirgos vienlaikus. Pakomātu tīkla paplašināšana joprojām būs viena no mūsu galvenajām prioritātēm. Stratēģiski attīstot tīklu, galvenā uzmanība tiek pievērsta tam, lai katrs jaunais pakomāts tiktu uzstādīts mūsu klientiem vēl ērtākā un pieejamākā vietā,” norāda M. Magi.
 



Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare uzsver, ka tūkstošā pakomāta uzstādīšana simboliski iezīmē vēl ilgtspējīgāku sūtījumu piegādi: “Esam izvirzījuši sev ambiciozu mērķi – vēlamies sūtījumu saņemšanu un nosūtīšanu padarīt iespējami vienkāršāku un atbilstošāku mūsu klientu vajadzībām. Tieši tamdēļ šajā paplašināšanas kārtā liekam uzsvaru uz M un L izmēra skapīšu skaita palielināšanu, kas klientu vidū kļūst arvien pieprasītāki. Vienlaikus mēs arvien vairāk fokusējamies uz ilgtspējas izaicinājumu pārvarēšanu – investīcijas mūsu pakomātu tīkla un autoparka attīstībā iezīmē atbildīgu rīcību pret apkārtējo vidi, jo efektīvs pakomātu tīkls ļauj piegādāt sūtījumus ar mazākām CO2 emisijām nekā individuālas sūtījumu piegādes uz mājām.”
 
Pēc šī paplašināšanas posma kopējais Omniva pakomātu skaits Latvijā sasniegs 360. Kopumā tīklā būs pieejami 52 762 skapīši, kas atradīsies 133 apdzīvotās vietās.
 
 
Jānis Andžāns
Komunikācijas un ilgtspējas vadītājs
[email protected]
+371 29449177
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424