22.12
2021

Omniva: gada nogalē noticis lēciens e-komercijas attīstībā

“Pārmaiņas Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumos ir acīmredzamas un šogad kļuvušas vēl izteiktākas. Neraugoties uz to, ka 2020. gada nogalē pandēmijas dēļ bija ieviesti stingrāki mazumtirdzniecības ierobežojumi, nekā šobrīd, šogad unikālo sūtījumu saņēmēju skaits pret iepriekšējā gada novembri ir pieaudzis vismaz par 41%. Tas faktiski nozīmē, ka pirms svētkiem dāvanas un citas preces attālināti iegādājas vismaz 61%  Latvijas mājsaimniecību,” norāda Omniva Pārdošanas nodaļas vadītājs Māris Kuļikovskis.


 
Tāpat uzņēmuma apkopotie dati rāda, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir palielinājusies iedzīvotāju aktivitāte, veicot pirkumus t.s. “Black Friday”, kas liecina, ka sabiedrība svētku dāvanas iegādājas laicīgāk un arī mazumtirgotāji šajā dienā piedāvājuši tiešām pievilcīgas cenas plašam preču sortimentam.
 
M.Kuļikovskis uzsver, ka ne tikai sabiedrības aktivitāte, veicot pirkumus attālināti, parāda ieradumu transformāciju, bet to apliecina arī mazumtirgotāju skaita pieaugums, kas piedāvā iegādāties preces attālināti. Proti, Omniva aktīvo biznesa klientu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis par 25%.
 
“Tā kā šobrīd saskaramies ar ievērojamiem sūtījumu apjomu pieaugumiem, tie šobrīd tiek piegādāti piecu dienu laikā. Taču līdz ar 92 jaunu pakomātu uzstādīšanu un svētku laikam beidzoties, piegādes tiks veiktas ierastajā – vienas dienas termiņā. Vēlamies teikt arī lielu paldies mūsu klientiem par to, ka viņi arvien vairāk apzinās, ka piegāžu nozare ir pārslogota un ar izpratni izturas pret pagarinātajiem piegādes termiņiem, jo šogad klientu apkalpošanas centrā esam saņēmuši par 35% mazāk jautājumu nekā pērn. Pateicamies ikvienam par sapratni un garantējam, ka visas paciņas tiks piegādātas,” apliecina M.Kuļikovskis.

Papildu informācija:
Ruta Pole
SIA Omniva Latvija mārketinga vadītāja
Mob. t.: +371 24949944
E-pasts: [email protected]
www.omniva.lv, facebook.com/omniva.lv
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424