28.03
2023

Omniva un Tet ar saules paneļiem sāk aprīkot pakomātus

Sūtījumu piegādes loģistikas uzņēmums Omniva sadarbībā ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu Tet šodien, 28. martā, Ķemeros, Jūrmalā, atklājis pirmo uzņēmuma pakomātu, kura darbību nodrošinās uz tā uzstādīto saules paneļu saražotā elektrība. Plānots, ka pēc testa perioda, Omniva ar Tet saules paneļiem aprīkos vēl vismaz 100 savus pakomātus.
 
Uzņēmumu veiktās aplēses liecina, ka gada griezumā saules paneļi saražotu gandrīz 90% no pakomātam nepieciešamās enerģijas, bet saulainākajos mēnešos saules paneļu produktivitāte pret iekārtas elektrības patēriņu sasniegtu pat 150%.
 
“Mūsu uzņēmuma stratēģija paredz pakāpenisku pāreju uz ilgtspējīgām tehnoloģijām jomās, kuras tas ir iespējams. Pāreja uz saules radīto enerģiju vidējā termiņā ne tikai samazinās mūsu izmaksu pozīcijas, bet arī būs vēl viens solis Omniva ceļā uz CO2 neitralitāti. Esam gandarīti, ka tirgū arvien vairāk ir pieejamas tehnoloģijas, kuru darbības principi atbilst gan ilgtspējas lielajiem uzstādījumiem, gan arī ražotāju un pakalpojumu sniedzēju vajadzībām tehnoloģijas efektivitātes un veiktspējas jomā,”  uzsver Omniva vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.
 
“Aprīkojot 100 pakomātus ar saules paneļiem, ietaupītā enerģija ļautu mērot vairāk kā 600 000 km ar elektroauto,” saka Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks. “Šis ir viens no piemēriem, kā ar reālām darbībām varam soli pa solim tuvoties vīzijai par energoneatkarīgu Latviju. Prieks, ka radošā ideja – ar saules enerģiju gandrīz pilnībā nodrošināt pirmā pakomāta darbību valstī, kas neatkarīgi darbotos kā maza enerģijas sala, uzrunāja mūsu partnerus. Esmu pārliecināts, ka šis ir tikai sākums, jo ir vēl ļoti daudz veidu un iespēju, kas mūsu valsti un pasauli kopumā padarītu vēl zaļāku”
 
Kā norāda Beāte Krauze-Čebotare, kopumā saules paneļu uzstādīšana uz pakomāta un atbalstošo tehnoloģiju integrācija tajā ir bijis pietiekami izaicinošs process: “Pie dažādu tehnoloģiju savietojamības, saprotams, ka jādomā ne tikai mums, bet arī citām nozarēm. Redzam, ka ar kopējām pūlēm ir gan iespējams atrast ilgtspējīgus risinājumus, gan arī tās realizēt pietiekami ātrā laikā – no idejas, kas uzrakstīta uz salvetes, līdz saules paneļu uzstādīšanai pagāja aptuveni 5 mēneši. Ja grib, tad var!”
 
Pakomāta darbības nodrošināšanā tiek izmatoti vieni no kvalitatīvākajiem un lielākajiem pasaules līmeņa ražotāja saules paneļiem, kurus raksturo ļoti labi efektivitātes un jaudas rādītāji. Kombinācijā ar invertoru (iekārtu, kas pārveido no saules iegūto enerģiju elektroenerģijā) un gudro skaitītāju, uzstādītie saules paneļi ļaus detalizēti monitorēt saražotās enerģijas apjomu un efektīvu tās izlietošanu.
 
Omniva Group” ir starptautiska uzņēmumu grupa, kuras pamatdarbība ir sūtījumu loģistikas pakalpojumu (paku un pasta pakalpojumi), digitālo pakalpojumu un starptautiskā tranzīta pakalpojumu sniegšana. Grupas vietējais tirgus ir Baltijas valstis. Grupu veido AS Eesti Post kā mātes uzņēmums un šādi meitas uzņēmumi: Finbite OÜ Igaunijā, UAB Omniva LT un tās meitas uzņēmums UAB Omniva LT Sorting Lietuvā un Omniva SIA Latvijā. AS Eesti Post ir 100% Igaunijas valstij piederošs uzņēmums.
 
Tet ir viens no lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem Baltijā, kas attīsta inovācijas un piedāvā kvalitatīvus TV, interneta, elektrības un e-komercijas pakalpojumus, kā arī integrētos IT&T risinājumus uzņēmumiem Latvijā un eksporta tirgos. Uzņēmums ražo savu TV saturu, attīsta OTT-servisus, kā arī piedāvā augsti tehnoloģiskos risinājumus kā mākoņskaitļošana un IT drošība. Tet ir viens no lielākajiem un atpazīstamākajiem darba devējiem Latvijā ar vairākiem meitas uzņēmumiem.

 
 
Jānis Andžāns
Komunikācijas un ilgtspējas vadītājs
[email protected]
+371 29449177
 
Ieva Erta
Sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas vadītāja.
[email protected]
+371 29196424
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424