20.10
2022

Omniva investē 2 miljonus eiro savas infrastruktūras attīstībā

Investējot vairāk nekā 2 miljonus eiro, piegādes loģistikas uzņēmums Omniva šomēnes uzsācis īstenot nākamo pakomātu tīkla paplašināšanas kārtu. Līdz 2023.gada februārim plānots uzstādīt papildus 60 pakomātus visā Latvijā, kā arī paplašināt 150 esošos pakomātus ar vidēja un liela izmēra skapīšiem, kas klientu vidū ir vispieprasītākie.
 
Pakomātu tīkla paplašināšana un esošo pakomātu ietilpības palielināšana ir viens no uzņēmuma attīstības stratēģijas stūrakmeņiem, lai Omniva līdz 2026.gadam kļūtu par stabilu reģiona līderi loģistikas jomā.
 
“Fokusējamies gan uz pakomātu izvietošanu jaunās apdzīvotās vietās, gan arī pieprasītāko pakomātu paplašināšanu. Lai arī šis un visticamāk arī nākamais gads visā ekonomikā izaugsmes ziņā būs izaicinošs ģeopolitiskās situācijas un cenu pieauguma dēļ, mēs turpināsim mērķtiecīgi investēt savas infrastruktūras attīstībā. Esam pārliecināti, ka tikai tā varam nodrošināt iespējas mūsu klientiem – e-komercijas nozares uzņēmumiem – sasniegt arvien plašāku iedzīvotāju loku visā Latvijā, savukārt arvien lielākam skaitam sabiedrības – iespēju, bez attāluma barjerām un nepieciešamības fiziski atrasties veikalā, vienkārši iegādāties un saņemt visplašāko dažādu preču kategoriju sortimentu,” norāda Omniva vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.
 
Šajā paplašināšanas kārtā uzņēmums plānojis palielināt ietilpību 150 esošajiem pakomātiem, kā arī uzstādīt jaunus tādās vietās, kur līdz šim tie vēl nav bijuši.  Pakomātus plānots uzstādīt tādās jaunās apdzīvotās vietās kā Bērzkrogs, Ezere, Pūre, Stende, Druva, Valdemārpils, Naukšēni, Priedaine (Jūrmala), Kalngale un Priekuļi. Savukārt ievērojami paplašināt plānots pakomātus pie Daugavpils T/C Ditton, Ogres T/C Ogres prestiža, Liepājas Rožu laukuma, Talsu Dundagas ielas RIMI, Rīgas Biķernieku ielas 16a MEGO, Rīgas Stirnu ielas RIMI, Rīgas Saharova ielas 14 Mego  un daudzus citus.
 
“Mūsu dati liecina, ka iedzīvotāju iepirkšanās paradumi mainās, jo ievērojami audzis pieprasījums pēc vidēja un liela izmēra skapīšiem. Tātad internetā pērkam ne tikai nelielus sīkumus (telefona vāciņus vai lādētājus), bet arvien lielākas preces: drēbes, sadzīves priekšmetus, higiēnas piederumus u.c. Tas pierāda globālo tendenci arī Latvijā – ja cilvēks reiz ir izmēģinājis e-komercijas piedāvātās priekšrocības, viņš tās noteikti izmanto turpmāk, uzticas arvien vairāk un iegādājas arvien dārgākas un lielākas preces, kuras iepriekš pirka tikai klātienes veikalos. Bez tam redzam, ka kopš pandēmijas laikā ieviesto iepirkšanās ierobežojumu dēļ piedzīvotā lēciena, Omniva klientu skaits joprojām ir turpinājis stabili pieaugt,” turpina B.Krauze-Čebotare.
 
Pēc šī paplašināšanās posma kopējais Omniva pakomātu skaits Latvijā sasniegs 360. Kopumā tīklā būs pieejami 52 762 skapīši, kas atradīsies 133 apdzīvotās vietās.

Jānis Andžāns
Komunikācijas un ilgtspējas vadītājs
[email protected]
+37129449177
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424