01.03
2023

Omniva Latvijā 2022.gadā turpinājusi izaugsmi

Sūtījumu piegādes loģistikas uzņēmums “Omniva” Latvijā, pēc diviem ārkārtīgi straujiem izaugsmes gadiem, arī 2022.gadā turpinājis investēt savā infrastruktūras attīstībā un, neskatoties uz patērētāju piesardzību kara Ukrainā dēļ, spējis par 2% audzēt savu apgrozījumu, tam sasniedzot 18.4 miljonus eiro, un gadu noslēgt ar 640 000 eiro peļņu. Uzņēmums izstrādājis arī ikgadējo ilgtspējas pārskatu, kurā publicēti uzņēmuma rezultāti un apkopotas īstenotās aktivitātes dažādās ilgtspējas disciplīnās - ar pilnu pārskatu ir iespējams iepazīties šeit.
 


“2022.gadā turpinājām strādāt pie iekšējo procesu uzlabojumiem, digitālo kanālu attīstīšanas, kā arī ambiciozas pakomātu tīkla paplašināšanas kārtas. Vērienīgo investīciju uzņēmuma attīstībā, uz “Omniva Group” attiecināmo izmaksu pieauguma par 1 miljonu eiro un klientu piesardzības patēriņa paradumos kara dēļ “Omniva” peļņa Latvijā salīdzinājumā ar 2021.gadu ir kritusies. Tomēr vienlaikus jau gada otrajā pusē varējām identificēt pozitīvas tendences patērētāju noskaņojumā, kas nākotnē ļauj raudzīties optimistiski,” norāda “Omniva” vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.
 
Tāpat 2022. gada laikā “Omniva” Latvijā ir īstenojusi virkni aktivitāšu gan savu pozīciju stiprināšanai tirgū, gan konkurences priekšrocību nodrošināšanai. Īstenojot vairākus korporatīvā sociālās atbildības projektus, uzņēmums ir veicis ievērojamas investīcijas sabiedrībā, kā arī saņēmis vairākus trešo pušu apbalvojumus ilgtspējības, zīmola atpazīstamības (3.mīlētākais zīmols Latvijā) un citās kategorijās.
 
“Savas infrastruktūras attīstībā Latvijā 2022.gadā esam ieguldījuši vairāk nekā 2 miljonus eiro. Pirmkārt, tika īstenota kārtējā pakomātu tīkla paplašināšanas kārta. Kopumā tika uzstādīti papildus 60 jauni pakomāti un 150 esošie papildināti ar vidēja un liela izmēra skapīšiem, kas klientu vidū ir pieprasītākie. Otrkārt, tika veiktas aktivitātes, lai ieviestu jaunus (piemēram, sūtījumu atgriešanas pakalpojums), uzlabotu esošos (starptautiskie sūtījumi) pakalpojumus un izstrādāti jauni digitālie risinājumi,” uzsver B.Krauze-Čebotare.
 
Savukārt koncerna “Omniva Group” kopējie ieņēmumi no pamatdarbības sasniedza 129.1 miljonu eiro, kas ir par 13% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Vienlaikus uzņēmuma pamatdarbības izdevumi sastādīja 129,3 miljonus eiro, gada griezumā sarūkot par 3%.
 
“Omniva Group” valdes priekšsēdētājs Marts Magi (Mart Mägi) norāda, ka 2022. gads uzņēmumam bija izaicinājumu, investīciju un straujas attīstības gads gan Baltijas, gan arī starptautiskā mērogā:  "2022. gads mums bija trešais pozitīvas rentabilitātes gads pēc kārtas, neskatoties uz pasta sūtījumu apjomu samazināšanos Igaunijā, mainīgo ekonomisko klimatu un karu. Arvien vairāk strādājam starptautiskā līmenī – universālo pasta pakalpojumu īpatsvars mūsu apgrozījumā ir mazāks par 10%, kamēr e-komercijas nozarei sniegtie pakalpojumi šobrīd veido vairāk nekā 70%. Mūsu mājas tirgus ir Baltijas valstis, bet mūsu darbība sniedzas no Amerikas līdz Kazahstānai.”
 
Koncerna kopējās investīcijas sasniedz gandrīz 18 miljonus eiro – kopumā 2022. gadā visā Baltijā tika izvietoti 230 jauni pakomāti. M.Magi uzsver: "Krīzes laikā jums ir jāiegulda cilvēkos, tehnoloģijās un pakalpojumos. Tehnoloģiju attīstība piedāvā gandrīz neierobežotas iespējas, tādēļ mums ir skaidrs mērķis un plāns, kā pirmajiem ieviest jaunus digitālos risinājumus un nodrošināt jaunākās paaudzes pakalpojumus gan Baltijā, gan arī starptautiskā līmenī. Tāpat arvien lielāku uzmanību pievēršam ilgtspējas jautājumiem.”
 
 

Par “Omniva”
 
“Omniva Group” ir starptautiska uzņēmumu grupa, kuras pamatdarbība ir sūtījumu loģistikas pakalpojumu (paku un pasta pakalpojumi), digitālo pakalpojumu un starptautiskā tranzīta pakalpojumu sniegšana. Grupas vietējais tirgus ir Baltijas valstis. Grupu veido AS Eesti Post kā mātes uzņēmums un šādi meitas uzņēmumi: Finbite OÜ Igaunijā, UAB Omniva LT un tās meitas uzņēmums UAB Omniva LT Sorting Lietuvā un Omniva SIA Latvijā. AS Eesti Post ir 100% Igaunijas valstij piederošs uzņēmums.
 
Jānis Andžāns
Komunikācijas un ilgtspējas vadītājs
[email protected]
+371 29449177
 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424